Diskvecka

Det finns ingenting som får en att ifrågasätta både andras och sitt eget beteende på gemensamma utrymmen som diskvecka på jobbet. Det verkar som om så fort det är något utrymme som alla och ingen har ansvar för så är ”allt” ursäktat.

Jag ska vara tydlig här: JAG personligen är inte bättre än någon annan, allt det jag kommer att ta upp i detta inlägg och beklaga mig över är jag i alla högsta grad skyldig till själv lika mycket som alla andra. Även om jag nog inte tycker att jag är supergrisig så skriver jag definitivt under på devisen ”lite skit rensar magen”. Såvida ”skiten” inte är colibakterier eller arsenik vill säga.

Hursomhelst. Diskvecka. Jag inser att jag har diskvecka. Och nej, jag brukar inte heller plocka i och plocka ur diskmaskinen när jag inte har det. Det begär jag inte heller. Men jag ställer alltid ner min smutsiga kaffemugg i diskmaskinen. Om den inte är full. Och om luckan är öppen.

Och jag fattar inte hur man bara kan knacka ur sin lunch ur lunchboxen och sedan bara lämna sin snuskiga tomma matlåda på diskbänken – och GÅ DÄRIFRÅN. När JAG gör det får jag i alla fall dåligt samvete efteråt.

En del vill hjälpa till även om de inte har diskvecka. Det är snällt. Vissa verkar dock ångra sig efter att de har tömt halva diskmaskinen och går sen någon annanstans. Efter en stund har folk börjat blanda skitig och ren disk i diskmaskinen. Och ja, man kan ju liksom inte klaga när folk vill hjälpa till. Eller?

Eller det här med att skölja av sin tallrik i diskhon och liksom inte uppfatta att det fastnar matrester och blir stopp. Eller det här med att komma efter den som har gjort så att det blir stopp och ”inte märka det” utan skölja sin tallrik ändå så att det blir ännu mer äckligt diskhovatten. Usch.

Som sagt, jag säger inte att jag inte gjort allt detta, men visst är det konstigt att vi gör det? De flesta vuxna bor idag utan mamma. Eller pappa. Sådär gör vi ju inte hemma, för hemma kommer det ingen annan och plockar i disken i diskmaskinen. Hemma är det ingen annan som får fixa stoppet i diskhon. Hemma måste du själv skölja ur din matlåda, plocka upp det där bananskalet, slänga det tomma kaffepaketet och torka av spillet på bordet. Frågan är då, vem tror du gör det på din arbetsplats?

Jo, det ska jag tala om. Det är de stackars jävlarna som just den veckan har diskvecka, som just den veckan förvandlas till renlighetsfascister och kaffekoppsnazis. Men vet du vad det roliga är? En vacker dag så är det DU! 😉